Praktische instelling

Definitie van praktische instelling

Een praktische instelling verwijst naar het vermogen om concrete en realistische oplossingen te vinden voor problemen. Mensen met een praktische instelling zijn vaak goed in het uitvoeren van taken, het oplossen van problemen en het maken van beslissingen op basis van praktische overwegingen.

Praktijkvoorbeelden praktische instelling

  • Besluitvorming: Het maken van beslissingen op basis van praktische overwegingen en feitelijke informatie.
  • Probleemoplossend vermogen: Het vermogen om problemen te analyseren, alternatieve oplossingen te identificeren en doeltreffende acties te ondernemen.
  • Pragmatisch denken: Het nemen van beslissingen en acties op basis van praktische overwegingen en haalbaarheid, rekening houdend met beschikbare middelen en beperkingen.
  • Efficiëntie: Het vermogen om taken en processen effectief uit te voeren met minimale verspilling van tijd, energie en middelen.
  • Handson-mentaliteit: Het actief betrokken zijn bij het werk en bereidheid tonen om zelf taken uit te voeren of anderen praktisch te ondersteunen wanneer nodig.
  • Resultaatgerichtheid: Het hebben van een focus op het behalen van resultaten en het nastreven van concrete doelen, waarbij het voltooien van taken en het behalen van meetbare resultaten centraal staan.

Vaardigheden praktische instelling voorbeelden

Kennisbank

Welke vaardigheden heb je nodig als bedrijfsfotograaf?

Wil je weten welke vaardigheden een bedrijfsfotograaf moet beheersen? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Wat is een vaardigheid?

Vaardigheden worden aangeleerd, ontwikkeld en verbeterd door middel van training, oefening en ervaring. Lees hier alles over vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig als recruiter?

Jezelf als recruiter blijven ontwikkelen en versterken? Ontdek hier meer over welke competenties je nodig hebt als recruiter.