Competitief

Definitie van competitief

Competitief verwijst naar de karaktereigenschap van een persoon om vastberaden deel te nemen aan uitdagingen en wedstrijden, met als doel succesvol te zijn en te streven naar het behalen van doelen. Een competitief persoon is gedreven om zijn of haar beste te geven en streeft naar uitmuntendheid in alles wat hij of zij onderneemt. Competitiviteit kan een sterke motivator zijn en kan leiden tot verbeterde prestaties en groei, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Kernkwaliteiten gerelateerd aan competitief

Competenties gerelateerd aan competitief

Praktijkvoorbeelden competitief

Competitieve individuen tonen hun vaardigheden en competenties in verschillende contexten, waarbij ze vastberaden streven naar succes en uitmuntendheid. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe competitiviteit zich manifesteert:

  • Een atleet met een competitieve geest streeft voortdurend naar persoonlijke records en is vastbesloten om zijn of haar concurrenten te overtreffen, wat leidt tot verbeterde prestaties en succes in de sport.
  • Een ondernemer met een competitieve mentaliteit zet zich volledig in om zijn of haar bedrijf te laten groeien en te gedijen in een concurrerende markt, waarbij hij of zij met innovatief denken strategieën ontwikkelt om de concurrentie voor te blijven.
  • Een student met een competitieve instelling streeft naar academische excellentie en zet zich in om de hoogste cijfers te behalen, wat kan leiden tot betere carrièremogelijkheden en persoonlijke voldoening.
  • Een werknemer met een competitieve geest is gemotiveerd om zijn of haar vaardigheden voortdurend te verbeteren en te streven naar professionele groei, wat kan resulteren in erkenning en promotie binnen het bedrijf.

Een teamlid met een competitieve mindset werkt samen met zijn of haar collega’s om gezamenlijke doelen te bereiken, terwijl hij of zij ook individueel streeft naar uitmuntendheid en succes.

Kennisbank

Competenties patissier

Welke competenties moet en patissier bevatten? Het vak van een patissier draait om verfijning, precisie en creativiteit. Nauwkeurigheid, geduld en een diepe kennis van producten zijn essentieel om de perfecte balans in smaak en textuur te bereiken.

Competenties eventplanner

Wil je weten welke competenties een eventplanner moet hebben? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Het 7S-Model van McKinsey

Het 7S-model van McKinsey is bekend als een krachtig hulpmiddel om organisatorische verandering te begrijpen en te stimuleren. Lees hier meer over het 7S-model van McKinsey.