Conflicthantering

Definitie van conflicthantering

Conflicthantering verwijst naar het proces van het effectief oplossen van conflicten tussen twee of meer partijen, waarbij de betrokkenen worden begeleid naar een vreedzame en constructieve oplossing. Het omvat het vermogen om conflicten te herkennen, te analyseren en aan te pakken, met als doel het bereiken van een resultaat dat bevredigend is voor alle betrokken partijen, terwijl de relaties worden behouden of zelfs versterkt.

Praktijkvoorbeelden conflicthantering

  • Werk: Een werknemer heeft een conflict met zijn/haar collega over de verdeling van taken of de manier waarop het werk wordt uitgevoerd.
  • Familie: Er is een meningsverschil tussen twee familieleden over een erfeniskwestie of de opvoeding van een kind.
  • Politiek: Twee politieke partijen zijn het oneens over een bepaald beleid of een wetgevingsvoorstel.
  • Buurt: Buren hebben een conflict over geluidsoverlast, het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes of overlast van huisdieren.
  • Internationale betrekkingen: Twee landen hebben een geschil over grondgebied, handelsovereenkomsten of mensenrechtenkwesties.

Vaardigheden conflicthantering voorbeelden

Kennisbank

Welke vaardigheden heb je nodig als bedrijfsfotograaf?

Wil je weten welke vaardigheden een bedrijfsfotograaf moet beheersen? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Wat is een vaardigheid?

Vaardigheden worden aangeleerd, ontwikkeld en verbeterd door middel van training, oefening en ervaring. Lees hier alles over vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig als recruiter?

Jezelf als recruiter blijven ontwikkelen en versterken? Ontdek hier meer over welke competenties je nodig hebt als recruiter.