Feedback geven en ontvangen

Definitie van feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen verwijst naar het proces waarbij informatie, observaties of meningen worden gedeeld om de prestaties, gedragingen of resultaten van een persoon te beoordelen en verbeteren. Het omvat zowel het kunnen geven van constructieve feedback aan anderen als het openstaan voor en effectief omgaan met feedback die aan jou wordt gegeven.

Praktijkvoorbeelden van feedback geven en ontvangen

  • Werkomgeving: Een manager die constructieve feedback geeft aan zijn/haar medewerkers om hun prestaties te verbeteren en doelen te bereiken. Daarnaast kunnen medewerkers ook feedback geven aan hun manager om problemen aan te kaarten of suggesties te doen voor verbetering.
  • Onderwijs: Docenten die feedback geven aan studenten om hun academische prestaties en leerproces te bevorderen. Studenten kunnen ook feedback geven aan docenten om hun onderwijsmethoden en leermaterialen te evalueren.
  • Teamwerk: Teamleden die elkaar feedback geven over de samenwerking, de bijdrage aan het team en de individuele taken. Het ontvangen van feedback stelt teamleden in staat om hun sterke punten en verbeterpunten te identificeren en hun prestaties aan te passen.

Vaardigheden feedback geven en ontvangen voorbeelden

Kennisbank

Welke vaardigheden heb je nodig als bedrijfsfotograaf?

Wil je weten welke vaardigheden een bedrijfsfotograaf moet beheersen? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Wat is een vaardigheid?

Vaardigheden worden aangeleerd, ontwikkeld en verbeterd door middel van training, oefening en ervaring. Lees hier alles over vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig als recruiter?

Jezelf als recruiter blijven ontwikkelen en versterken? Ontdek hier meer over welke competenties je nodig hebt als recruiter.