Positieve instelling

Definitie van positieve instelling

Een positieve instelling verwijst naar een optimistische kijk en benadering van het leven en werk. Mensen met een positieve instelling benaderen uitdagingen met een ‘kan doen’-mentaliteit en zien vaak mogelijkheden waar anderen obstakels zien.

Praktijkvoorbeelden positieve instelling

  • Probleemoplossing: Het benaderen van problemen met een optimistische en proactieve houding.
  • Teamwerk: Het motiveren en inspireren van anderen door een positieve houding en enthousiasme.
  • Stressmanagement: Het behouden van een positieve houding ondanks stress of uitdagingen.
  • Veerkracht: Het vermogen om veerkrachtig te zijn in het omgaan met tegenslagen, stress of moeilijkheden, en snel weer op te staan en door te gaan.
  • Flexibiliteit: Het kunnen aanpassen aan veranderingen en nieuwe omstandigheden, en het vinden van manieren om ermee om te gaan.
  • Optimisme: Het koesteren van een positieve kijk op de toekomst, het benadrukken van de mogelijkheden en het geloven in het bereiken van succes.

Vaardigheden positieve instelling voorbeelden

Kennisbank

De ideale klant zoeken

Het vinden van je ideale klant is als het vinden van een schat - het vergt geduld, strategie en een goed plan van aanpak. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, het kennen en begrijpen van je doelgroep is van cruciaal belang voor succes.

Competenties voorbeelden

Sta je op het punt om te solliciteren of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check competenties voorbeelden!

Alles over STEM-velden

STEM is een acroniem dat staat voor Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Techniek) en Mathematics (Wiskunde).