Big data

Definitie van big data

Big data verwijst naar grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde gegevens die niet gemakkelijk verwerkt kunnen worden met traditionele databasemanagementsystemen. Het omvat het verzamelen, opslaan, analyseren en interpreteren van enorme datasets om waardevolle inzichten, patronen en trends te ontdekken.

Praktijkvoorbeelden big data

  • Dataverzameling: Het identificeren van relevante bronnen en het verzamelen van grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen, zoals sociale media, sensoren, logbestanden en transactiedatabases.
  • Gegevensopslag: Het gebruik van geavanceerde technologieën en systemen voor het opslaan en beheren van grote datasets, zoals gedistribueerde databases, datawarehouses of cloudoplossingen.
  • Gegevensanalyse: Het toepassen van statistische en analytische technieken om inzichten en patronen te ontdekken in de grote hoeveelheid gegevens, zoals datamining, machine learning en voorspellende analyse.
  • Gegevensvisualisatie: Het omzetten van complexe gegevens in visuele representaties, zoals grafieken, diagrammen of interactieve dashboards, om de interpretatie en communicatie van de gegevens te vergemakkelijken.
  • Privacy en beveiliging: Het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens, evenals het voldoen aan de wettelijke en ethische vereisten met betrekking tot gegevensbescherming en privacy.

Vaardigheden big data voorbeelden

Kennisbank

De ideale klant zoeken

Het vinden van je ideale klant is als het vinden van een schat - het vergt geduld, strategie en een goed plan van aanpak. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, het kennen en begrijpen van je doelgroep is van cruciaal belang voor succes.

Competenties voorbeelden

Sta je op het punt om te solliciteren of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check competenties voorbeelden!

Alles over STEM-velden

STEM is een acroniem dat staat voor Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Techniek) en Mathematics (Wiskunde).