Betrouwbaar

Definitie van betrouwbaar

Betrouwbaarheid als karaktereigenschap verwijst naar de consistente en verantwoordelijke aard van een persoon om zijn of haar verplichtingen na te komen en te worden vertrouwd in persoonlijke en professionele omgevingen. Een betrouwbaar individu demonstreert standvastigheid in zijn acties en woorden, en dit draagt bij aan positieve relaties en succes op zowel persoonlijk als professioneel niveau.

Kernkwaliteiten gerelateerd aan betrouwbaar

Competenties gerelateerd aan betrouwbaar

Praktijkvoorbeelden van betrouwbaar gedrag

In de praktijkvoorbeelden hieronder zullen we enkele situaties verkennen waarin de karaktereigenschap betrouwbaar nauw verbonden is met de competenties van individuen. Deze voorbeelden illustreren hoe betrouwbaarheid niet alleen een persoonlijke deugd is, maar ook essentiële vaardigheden en kwaliteiten vereist om succesvol te zijn in diverse aspecten van het leven.

  • Een betrouwbaar teamlid voltooit altijd zijn toegewezen taken binnen de gestelde deadlines en draagt bij aan een efficiënte werkomgeving.
  • Een betrouwbare vriend is er altijd wanneer dat nodig is en houdt zich aan beloftes en afspraken, wat leidt tot sterke vriendschappen.
  • Een betrouwbare zakelijke partner komt zijn financiële verplichtingen na en handelt altijd integer, wat het vertrouwen van klanten en investeerders vergroot.
  • Een betrouwbare ouder houdt zich aan zijn ouderlijke verantwoordelijkheden, zorgt voor de behoeften van zijn kinderen en creëert een stabiele en liefdevolle thuisomgeving.
  • Een betrouwbare leidinggevende is eerlijk en voegt transparantie toe in zijn communicatie met medewerkers en zorgt voor een cultuur van vertrouwen en samenwerking binnen het team.

Kennisbank

Alles over STEM-velden

STEM is een acroniem dat staat voor Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Techniek) en Mathematics (Wiskunde).

Het belangrijke verschil tussen EQ en IQ

Emotionele Intelligentie (EQ) en Intelligentie Quotiënt (IQ) zijn twee termen die vaak worden gebruikt om verschillende aspecten van menselijke intelligentie en bekwaamheid te beschrijven.

Welke vaardigheden heb je nodig als bedrijfsfotograaf?

Wil je weten welke vaardigheden een bedrijfsfotograaf moet beheersen? Lees dan snel verder en ontdek meer!