Hartstocht

Definitie van hartstocht

Hartstocht is een intense, diepe en gepassioneerde emotie die wordt gekenmerkt door een sterke aantrekkingskracht tot iets of iemand. Het gaat vaak gepaard met een sterke emotionele en fysieke reactie, zoals opwinding, enthousiasme, liefde, lust, woede, verdriet, of geluk.

Praktijkvoorbeelden hartstocht

  • Kunst en creativiteit: Hartstochtelijk zijn over kunst en creativiteit, zoals schilderen, beeldhouwen, tekenen, dansen of muziek maken.
  • Sport en lichamelijke activiteit: Sommige mensen kunnen hartstochtelijk zijn over sport en lichamelijke activiteit, zoals voetbal, basketbal, tennis, zwemmen of hardlopen.
  • Wetenschap en innovatie: Een persoon kan hartstochtelijk zijn over wetenschap en innovatie, zoals onderzoek doen naar nieuwe technologieën, ontdekkingen doen of nieuwe ideeën ontwikkelen. 
  • Mensen helpen: Gepassioneerd zijn over het helpen van anderen, zoals het werken in de gezondheidszorg, het ondersteunen van mensen in nood of het bijdragen aan sociale rechtvaardigheid. 
  • Reizen en avontuur: Iemand kan hartstochtelijk zijn over reizen en avontuur, zoals het ontdekken van nieuwe plaatsen, culturen en ervaringen.

Vaardigheden hartstocht voorbeelden

Kennisbank

Het 7S-Model van McKinsey

Het 7S-model van McKinsey is bekend als een krachtig hulpmiddel om organisatorische verandering te begrijpen en te stimuleren. Lees hier meer over het 7S-model van McKinsey.

Het ontwikkelen van vaardigheden: methoden en technieken

Het verwerven van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van bestaande vaardigheden is een fundamenteel aspect van menselijke ontwikkeling. Lees meer over methoden en technieken die daarbij helpen.

Het belang van vaardigheden in persoonlijke en professionele ontwikkeling

Vaardigheden verwijzen naar de bekwaamheid en capaciteiten die een individu bezit om bepaalde taken uit te voeren. Leer meer over het belang van persoonlijke en professionele ontwikkeling.