Accuratesse

Definitie van accuratesse

Accuratesse betekent nauwkeurigheid of preciesheid. Het verwijst naar het vermogen om taken, werk of metingen met een hoge mate van nauwkeurigheid uit te voeren, zonder fouten te maken of af te wijken van de gewenste normen.

Praktijkvoorbeelden accuratesse 

  • Boekhouding: Een boekhouder moet nauwkeurig zijn bij het invoeren van financiële gegevens. Ook zorgt die gene ervoor dat elke transactie correct is geregistreerd. Dit helpt om de financiële overzichten van een bedrijf accuraat te houden.
  • Medische diagnose: Een arts moet nauwkeurig zijn bij het interpreteren van symptomen en testresultaten om een nauwkeurige diagnose te stellen en een passende behandeling te bepalen.
  • Wetenschappelijk onderzoek: Een wetenschapper moet nauwkeurig zijn bij het uitvoeren van experimenten, het nemen van metingen en het rapporteren van de resultaten om ervoor te zorgen dat de bevindingen betrouwbaar zijn en kunnen worden gerepliceerd door andere onderzoekers.
  • Kwaliteitscontrole: Een kwaliteitscontroleur moet nauwkeurig zijn bij het inspecteren van producten of diensten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de gestelde normen en kwaliteitsnormen.
  • Tekstverwerking: Een persoon die documenten of rapporten typt, moet nauwkeurig zijn om typefouten, grammaticale fouten en spelfouten te voorkomen die de betekenis en de geloofwaardigheid van het document kunnen aantasten.
  • Data-analyse: Een persoon die gegevens analyseert, moet nauwkeurig zijn bij het invoeren van gegevens en bij het uitvoeren van berekeningen om ervoor te zorgen dat de resultaten correct zijn en kunnen worden vertrouwd voor besluitvorming.

Vaardigheden accuratesse voorbeelden

Kennisbank

Welke vaardigheden heb je nodig als bedrijfsfotograaf?

Wil je weten welke vaardigheden een bedrijfsfotograaf moet beheersen? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Wat is een vaardigheid?

Vaardigheden worden aangeleerd, ontwikkeld en verbeterd door middel van training, oefening en ervaring. Lees hier alles over vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig als recruiter?

Jezelf als recruiter blijven ontwikkelen en versterken? Ontdek hier meer over welke competenties je nodig hebt als recruiter.