Kwaliteitscontrole

Definitie van kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole verwijst naar het proces van het bewaken en beoordelen van producten, diensten of processen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan vastgestelde kwaliteitsnormen. Het omvat het identificeren van afwijkingen, het nemen van corrigerende maatregelen en het waarborgen van consistente kwaliteit om klanttevredenheid en bedrijfsprestaties te verbeteren.

Praktijkvoorbeelden kwaliteitscontrole

  • Aandacht voor detail: Het zorgvuldig onderzoeken van producten of diensten om eventuele gebreken of tekortkomingen te identificeren.
  • Probleemoplossing: Het identificeren en aanpakken van problemen of afwijkingen die tijdens de kwaliteitscontrole worden ontdekt.
  • Inspectie: Het visueel controleren, meten of testen van producten of onderdelen om te bepalen of ze voldoen aan specificaties en kwaliteitsnormen.
  • Procesbewaking: Het volgen en analyseren van procesparameters om ervoor te zorgen dat het productieproces optimaal verloopt en dat kwaliteitsafwijkingen tijdig worden gedetecteerd en gecorrigeerd.
  • Documentatie: Het vastleggen van gegevens, testresultaten en kwaliteitsrapporten om de consistentie en traceerbaarheid van kwaliteitscontroleactiviteiten te waarborgen.

Vaardigheden kwaliteitscontrole voorbeelden

Kennisbank

De ideale klant zoeken

Het vinden van je ideale klant is als het vinden van een schat - het vergt geduld, strategie en een goed plan van aanpak. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, het kennen en begrijpen van je doelgroep is van cruciaal belang voor succes.

Competenties voorbeelden

Sta je op het punt om te solliciteren of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check competenties voorbeelden!

Alles over STEM-velden

STEM is een acroniem dat staat voor Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Techniek) en Mathematics (Wiskunde).