Doorzettingsvermogen 

Definitie van doorzettingsvermogen

Doorzettingsvermogen betekent het vermogen om ondanks tegenslagen, obstakels of uitdagingen te blijven streven naar een doel of gewenste uitkomst. Het omvat het vasthouden aan inspanningen, zelfs in moeilijke tijden, en het tonen van vastberadenheid en volharding om tegenslagen te overwinnen en succes te behalen.

Praktijkvoorbeelden doorzettingsvermogen

  • Een student die na herhaaldelijke mislukkingen in het behalen van examens niet opgeeft.
  • Een atleet die tijdens een wedstrijd een blessure oploopt en blijft doorzetten om de race te voltooien.
  • Een ondernemer die in de beginfase van zijn of haar bedrijf tegen een aantal moeilijkheden aanloopt, zoals financiële problemen of klantenwerving. In plaats van op te geven, blijft de ondernemer hard werken om het bedrijf te laten groeien en succesvol te maken.
  • Een kunstenaar die na vele mislukte pogingen om een bepaald kunstwerk te maken, blijft proberen en experimenteren met verschillende technieken.
  • Een persoon die zichzelf uitdaagt om een bepaalde gewoonte aan te leren of te veranderen.

Vaardigheden doorzettingsvermogen voorbeelden

Kennisbank

De ideale klant zoeken

Het vinden van je ideale klant is als het vinden van een schat - het vergt geduld, strategie en een goed plan van aanpak. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, het kennen en begrijpen van je doelgroep is van cruciaal belang voor succes.

Competenties voorbeelden

Sta je op het punt om te solliciteren of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check competenties voorbeelden!

Alles over STEM-velden

STEM is een acroniem dat staat voor Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Techniek) en Mathematics (Wiskunde).