Beleefd

Definitie van beleefd

Beleefdheid verwijst naar de karaktereigenschap van een persoon om respectvol, vriendelijk en attent te zijn in sociale interacties. Een beleefd persoon toont goede manieren, luistert met aandacht en handelt met consideratie voor anderen. Deze karaktereigenschap draagt bij aan een positieve en respectvolle omgeving in zowel persoonlijke als professionele relaties.

Kernkwaliteiten gerelateerd aan beleefd

Competenties gerelateerd aan beleefd

Praktijkvoorbeelden van beleefd

  • In persoonlijke relaties toont een beleefd persoon respect door anderen uit te nodigen hun mening te uiten en empathie te tonen.
  • Een collega met beleefdheid bevordert een positieve werkomgeving door vriendelijkheid en aandacht voor anderen.
  • Een leidinggevende met beleefdheid luistert naar de standpunten van het team en geeft op een respectvolle manier feedback.
  • Een ouder met beleefdheid moedigt kinderen aan om goede manieren te tonen en respectvol met anderen om te gaan.
  • Een beleefd individu kan effectief communiceren in zakelijke situaties door professionele hoffelijkheid en respect voor anderen te tonen.

Kennisbank

De ideale klant zoeken

Het vinden van je ideale klant is als het vinden van een schat - het vergt geduld, strategie en een goed plan van aanpak. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, het kennen en begrijpen van je doelgroep is van cruciaal belang voor succes.

Competenties voorbeelden

Sta je op het punt om te solliciteren of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check competenties voorbeelden!

Alles over STEM-velden

STEM is een acroniem dat staat voor Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Techniek) en Mathematics (Wiskunde).