Beleefd

Definitie van beleefd

Beleefdheid verwijst naar de karaktereigenschap van een persoon om respectvol, vriendelijk en attent te zijn in sociale interacties. Een beleefd persoon toont goede manieren, luistert met aandacht en handelt met consideratie voor anderen. Deze karaktereigenschap draagt bij aan een positieve en respectvolle omgeving in zowel persoonlijke als professionele relaties.

Kernkwaliteiten gerelateerd aan beleefd

Competenties gerelateerd aan beleefd

Praktijkvoorbeelden van beleefd

  • In persoonlijke relaties toont een beleefd persoon respect door anderen uit te nodigen hun mening te uiten en empathie te tonen.
  • Een collega met beleefdheid bevordert een positieve werkomgeving door vriendelijkheid en aandacht voor anderen.
  • Een leidinggevende met beleefdheid luistert naar de standpunten van het team en geeft op een respectvolle manier feedback.
  • Een ouder met beleefdheid moedigt kinderen aan om goede manieren te tonen en respectvol met anderen om te gaan.
  • Een beleefd individu kan effectief communiceren in zakelijke situaties door professionele hoffelijkheid en respect voor anderen te tonen.

Kennisbank

Competenties patissier

Welke competenties moet en patissier bevatten? Het vak van een patissier draait om verfijning, precisie en creativiteit. Nauwkeurigheid, geduld en een diepe kennis van producten zijn essentieel om de perfecte balans in smaak en textuur te bereiken.

Competenties eventplanner

Wil je weten welke competenties een eventplanner moet hebben? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Het 7S-Model van McKinsey

Het 7S-model van McKinsey is bekend als een krachtig hulpmiddel om organisatorische verandering te begrijpen en te stimuleren. Lees hier meer over het 7S-model van McKinsey.