Finesse

Definitie van finesse

Finesse heeft meerdere betekenissen. Een paar voorbeelden zijn: een subtiel verschil of onderscheid tussen twee dingen, het vermogen om situatie slim en tactvol te hanteren, en verfijning en elegantie. Het gaat vaak om het beheersen van subtiele nuances en het vermogen om situaties slim en tactvol te hanteren.

Praktijkvoorbeelden finesse

  • Tactvolle communicatie: Een persoon met finesse zal communiceren op een tactvolle manier.
  • Verfijnde smaak: Een persoon met finesse zal een verfijnde smaak hebben en in staat zijn om de subtiele nuances te waarderen.
  • Diplomatie: Finesse kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar diplomatieke vaardigheden. Waarbij een persoon slim en tactvol handelt om een situatie op een subtiele manier op te lossen, zonder de ander te kwetsen.
  • Subtiele stijl: Een subtiele en verfijnde stijl. Hij of zij heeft oog voor de kleine details, en is in staat om deze op een smaakvolle manier te combineren.
  • Creativiteit: Een persoon met finesse zal creatief zijn en in staat zijn om subtiele en verfijnde details toe te voegen aan bijvoorbeeld een kunstwerk of een design project.

Vaardigheden finesse voorbeelden

Kennisbank

Welke vaardigheden heb je nodig als bedrijfsfotograaf?

Wil je weten welke vaardigheden een bedrijfsfotograaf moet beheersen? Lees dan snel verder en ontdek meer!

Wat is een vaardigheid?

Vaardigheden worden aangeleerd, ontwikkeld en verbeterd door middel van training, oefening en ervaring. Lees hier alles over vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig als recruiter?

Jezelf als recruiter blijven ontwikkelen en versterken? Ontdek hier meer over welke competenties je nodig hebt als recruiter.