Finesse

Definitie van finesse

Finesse heeft meerdere betekenissen. Een paar voorbeelden zijn: een subtiel verschil of onderscheid tussen twee dingen, het vermogen om situatie slim en tactvol te hanteren, en verfijning en elegantie. Het gaat vaak om het beheersen van subtiele nuances en het vermogen om situaties slim en tactvol te hanteren.

Praktijkvoorbeelden finesse

  • Tactvolle communicatie: Een persoon met finesse zal communiceren op een tactvolle manier.
  • Verfijnde smaak: Een persoon met finesse zal een verfijnde smaak hebben en in staat zijn om de subtiele nuances te waarderen.
  • Diplomatie: Finesse kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar diplomatieke vaardigheden. Waarbij een persoon slim en tactvol handelt om een situatie op een subtiele manier op te lossen, zonder de ander te kwetsen.
  • Subtiele stijl: Een subtiele en verfijnde stijl. Hij of zij heeft oog voor de kleine details, en is in staat om deze op een smaakvolle manier te combineren.
  • Creativiteit: Een persoon met finesse zal creatief zijn en in staat zijn om subtiele en verfijnde details toe te voegen aan bijvoorbeeld een kunstwerk of een design project.

Vaardigheden finesse voorbeelden

Kennisbank

De ideale klant zoeken

Het vinden van je ideale klant is als het vinden van een schat - het vergt geduld, strategie en een goed plan van aanpak. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, het kennen en begrijpen van je doelgroep is van cruciaal belang voor succes.

Competenties voorbeelden

Sta je op het punt om te solliciteren of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check competenties voorbeelden!

Alles over STEM-velden

STEM is een acroniem dat staat voor Science (Wetenschap), Technology (Technologie), Engineering (Techniek) en Mathematics (Wiskunde).